fbpx

Здраве и красота
за всеки и завинаги!

Поръчка над 150 лв. и под 20 кг. БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА! до офис на Спиди

Ползи при употреба на хидролизиран колаген Коланго

Hydrolyzed Collagen Colango

Ползи при употреба на хидролизиран колаген. Колагенът е основна съединителна тъкан и ключов протеин в организма, който осигурява  еластичността и регенерацията на кожата, хрущялите и костите. Безброй са ползите и предимствата от прием на хидролизиран колаген Collango, но ние ще наблегнем на основните.

1. Хидролизиран колаген Collango съдържа Peptan®  пептиди от телешки костен колаген. Това е същият колаген, който се намира в човешките кости и кожа. Peptan® е естествен биоактивен продукт с висока чистота, съдържащ повече от 97% протеин (на база сухо тегло), приеман във форма, която може лесно и бързо (в рамките на един час) да се  усвоява от човешкото тяло, както е показано в научните анализи (Asghar and Henrickson, 1982 , Rousselot, 2007).

2. За разлика от много други източници на протеин, Peptan® е лесно усвоим и няма странични ефекти. Произведен с помощта на уникален процес на ензимна хидролиза, протеинът се разделя на по-малки пептиди, които тялото може лесно да абсорбира и използва.

Изследвания доказват, че повече от 90% от колагеновите пептиди се усвояват и бързо се абсорбират след прием.

3. Хидролизиран колаген Collango съдържа 18 аминокиселини. Характеризира се с преобладаването на глицин, пролин и хидроксипролин, които представляват около 50% от общото съдържание на аминокиселини. Концентрацията на глицин и пролин е 10 до 20 пъти по-висока, отколкото в други протеини. Този много специфичен състав на аминокиселини, се  осигурява  от Peptan® с хранително-функционални свойства, които не могат да бъдат намерени в други източници на протеин.

Ползи при употреба на хидролизиран колаген с напредване на възрастта

  • Стареeнето носи със себе си основните здравословни проблеми. Това са ограничаване на мобилността, скованост на ставите, болка и загуба на костна маса.

Разширени изследвания показват благоприятния ефект на колагеновите пептиди за запазване на здравето на ставите и намаляване на болката.

 За да се подобри състоянието  на ставите и костите, се препоръчва  дневна доза от 8 -10g Peptan®. Предимството на колаген Collango е в това, че бързо се разтваря, което го прави лесен за употреба като ежедневна хранителна добавка за поддържане на здравето на ставите, костите и мускулите.

Изследвания показват, че колагеновите пептиди стимулират производството на колаген от костните клетки, което води до по-високи нива на образуване на нова костна тъкан. Освен това, научно е доказано, че Peptan насърчава плътността на костната маса и увеличава здравината на костите ( in vivo Guillerminet et al. 2010, 2012)

Колаген и спорт

Колаген Collango се препоръчва при активно спортуващи хора.  За да се осигури оптимална регенерация на мускулите, физически активните хора се нуждаят от достатъчно аминокиселини, за да се задвижи мускулния синтез по време на възстановяването. Чист, концентриран източник на висококачествен протеин, колагеновите пептиди подобряват и подпомагат регенерацията и оптимизирането на мускулната маса след тренировка.

Collango колаген повишава атлетичността. Ключовите аминокиселини са тясно свързани с енергийните доставки и метаболизма на организма, спомагайки за повишаване на спортни постижения. Уникалната комбинация от аминокиселини в Collango може да подпомогне синтеза на креатин в организма, за да подобри физическата активност по време на високо-интензивни тренировки.

Красотата отвътре навън

Колагенът е основният структурен елемент на кожата. Той осигурява  еластичност, гъвкавост и хидратация на кожата. Колагеновите влакна, които са изградени в рамките на фибробластните клетки, са отговорни за поддържането на кожните тъкани.

С напредването на възрастта, синтезът на колаген намалява, това води до по-суха и предразположена към образуване на бръчки кожа. Приемът на Collango, може не само да подобри хидратратацията на вашата кожа, но и да я направи по-устойчива на външните фактори, да намали бръчките, да й придаде сияен и здрав вид.

Продукти

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Успешно се абонирахте!