fbpx

Здраве и красота
за всеки и завинаги!

Поръчка над 150 лв. и под 20 кг. БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА! до офис на Спиди

Омега 3 от треска – важните мастни киселини

Омега 3 от треска е сред най-добрите източници на омега-3 мастни киселини – докозахексанова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA). Благодарение на естествените си противовъзпалителни свойства, омега 3 намалява риска от коронарните сърдечни заболявания, депресия, артритни болки. Ползите от Омега-3 храните или добавките, понижават шансовете за развитие на: сърдечни заболявания, безпокойство, висок холестерол, възпаления на червата, артрит, рак и други.

Причини за да приемаме омега 3 от треска

Факт е, че в режима на хранене на повечето от нас съотношението на прием на Омега 3 към Омега 6 мазнините е в дисбаланс. Когато Омега-6 мазнините се консумират в големи количества без Омега-3 мазнини, се причиняват възпаления, които са в основата на повечето заболявания. Най-доброто съотношение на Омега 6 към Омега 3 е 2:1. Повечето хора приемат до десет пъти по-малко Омега 3. Приемът на масло от черен дроб на треска ще балансира съотношението на мастните киселини, коетоще намали възпалителните процеси в тялото.

С какво още помага маслото от треска

Омега 3 от треска доставя на организма ни и така важния витамин Е.

Витамин Е е мастно разтворим витамин и антиоксидант, който помага за предпазването на клетъчните мембрани от увреждания, причинени от свободните радикали и предотвратява окисляването на лошия холестерол. Витамина има полза в производството на червени кръвни клетки и помага да се поддържат запасите от витамини А, желязо, витамин К и селен. Участва в метаболизма на нуклеиновите киселини нормализира показателите на кръвта и хормоналната система, предпазва черния дроб от некрози. Поддържа високо енергийно ниво, а от друга страна действа каталитично на белтъчния синтез, като при по-големи дози има анаболен ефект. Антиоксидантните свойства на витамин Е са особено полезни, когато сте изложени на цигарен дим или ултравиолетови лъчи, предпазвайки от рак на кожата. Стимулира производството на колаген, който прави кожата еластична.

Даказано е, че маслото от черен дроб на треска, приемано като добавка или под формата на пълноценна храна, понижава високите триглицериди, които повишават риска от сърдечни заболявания. Маслото от черен дроб на треска също така лекува високото кръвно налягане и помага за понижаване нивата на холестерол, спомага за предотвратяването на атеросклероза, може да помогне за предотвратяване на рак на гърдата, като намали туморите на млечната жлеза.

Помощ при диабет

Като източник на важни здравословни мастни киселини, маслото от треска може да спомогне за контрол на инсулиновата резистентност, възпалението и да управлява нивата на глюкозата в кръвта. Доказано е, че помага за намаляване на усложненията, свързани с диабета, като бъбречни заболявания..

Употребата на масло от черен дроб на треска се свързва с намаляване на болката, сковаността на ставите и подуването при пациенти с артрит, остеопороза и други възпалителни състояния. Маслото е ефективно естествено лечение на артрита, защото имитира ефекта на лекарствата. То действа като нестероидно противовъзпалително лекарство. Подобрява главните симптоми и може да се използва като безопасна алтернатива на медикаментите или просто като добавка при лечението на ревматоиден артрит.

 Здраве за половата система

Мазнините от треска са от решаващо значение за репродуктивното здраве и жизнената бременност, защото помагат на организма да произвежда хормоните, естроген и прогестерон. Маслото от черен дроб на треска е свързано с функцията на яйчниците и тестисите, като осигурява Омега 3 помагайки функционирането на ендокринната система. С множество си предимства маслото от черен дроб на треска поддържа надбъбречните, хипоталамичните и хипофизните жлези,  контролират освобождаването на полови хормони, участващи в либидото, бременността и репродукцията. DHA също така играе решаваща роля за подвижността и за здравето на сперматозоидите при мъжете.

Омега 3 от треска и влиянието му върху мозъка

Приемът на Омега 3 е свързано с по-нисък риск от депресивни разстройства. Омега-3 мастните киселини от маслото от черен дроб на треска подобряват последствията от депресията и тревожността. Също така е установено, че високите нива на депресивните симптоми и болестта на Алцхаймер намалява, като се увеличи продължителността на прием (0-12 месеца) на масло от черен дроб на треска.

Приемайки Омега 3 мастни киселини създаваме благоприятна среда за оптималното функциониране на имунната система, която ни предпазва през целият ни живот от стреса, вирусите и други доста по-неблагоприятни усложнения.

омега 3 от треска

Партьори

Продукти

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Успешно се абонирахте!