fbpx

Здраве и красота
за всеки и завинаги!

Поръчка над 150 лв. и под 20 кг. БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА! до офис на Спиди

Детоксикация

детоксикация

Детоксикация – естествен процес на изчистване от токсични субстанции в тялото, които основно се съдържат в черния дроб.

В следствие на неправилно хранене, външни фактори, активно или пасивно пушене, консумация на алкохол и заседнал начин на живот в организма ни се натрупват токсини. Те с времето започват да увреждат органите ни. Основният помощник в борбата с токсините е черния дроб. Той задейства детоксикацията като пречиства кръвта. Основният проблем е, че ние ежедневно го атакуваме директно или индиректно с токсини. В следствие на това с времето неговата функция се забавя и клетките започват да трупат мазнини.

Интоксикацията е състояние, при което вредните вещества попадат в кръвта в недопустимо голямо количество и директно увреждат организма. Съществува и цялостно натоварване на организма. При него става дума за затрудняване на естествените механизми на тялото да се пречиства.

За да избегнем интоксикацията и цялостното натоварване на организма, които са свързани с редица симптоми като хормонален дисбаланс, постоянна умора и подут корем се налага да помогнем на организма си.

Съществуват редица начини за детоксикация и прочистване.

На първо място следва да обърнем внимание на храната, която консумираме. Необходимо е да ограничим всички полуфабрикати, газирани напитки, млечни продукти, тестени изделия, захарни изделия, алкохол и цигари. Те спокойно могат да се заместят с повече прясна храна и много салати. Зелените зеленчуци са силно препоръчвани при детокс .

Приема на вода и пресни зеленчукови сокове или смутита също са основен и задвижващ фактор в пречистването на организма.

Спорта и активното движение играят важна роля в нашия живот. Често в забързаното ни ежедневие споделяме, че нямаме време, но активното движение е ключов фактор във нормалното функциониране на тялото и неговите биологични процеси.

детоксикация 1

Не на последно място бихме добавили и полезните билки и добавки, с които процеса на детокс може да се подобри, а това са чесън, корен от глухарче, омега 3, куркума, течен пектин, тройчатка.

И не забравяйте, че човек е това, с което се храни!

Продукти

Абонирайте се за нашия бюлетин!

Успешно се абонирахте!